Εκπαίδευση για Φαρμακοποιούς

Η Εθνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας (ΕΟΟΙΣ), προκειμένου να συμβάλλει στην διατήρηση και περαιτέρω βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων των Ομοιοπαθητικών γιατρών (ούτως ώστε αυτοί να προσφέρουν τα καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας) κατά τακτά διαστήματα, διενεργεί σεμινάρια συγκεκριμένης θεματικής (π.χ. materia medica μικρών και σπάνιων φαρμάκων, τεχνικές repertorizing, κλινικές ενδείξεις ομοιοπαθητικών φαρμάκων κλπ), αξιοποιώντας όχι μόνο το δικό της στελεχιακό δυναμικό αλλά και συνεργαζόμενη με επιστήμονες κύρους, με μάχιμους καταξιωμένους Ομοιοπαθητικούς αλλά ακόμα και μετακαλώντας από το εξωτερικό δασκάλους της Ομοιοπαθητικής εγνωσμένης αξίας. Ζητήστε να ενημερωθείτε από την γραμματεία για τα προσεχή σεμινάρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

zafeiriou sankaranΠρόσφατα διενεργηθέντα σεμινάρια:

 • Καλοκαιρινή διημερίδα Ομοιοπαθητικής στην Αίγινα (9-10/7/16), με τον Β. Ζαφειρίου και τον Φ. Τσούκαλη.
 • Επιστημονική Ημερίδα Ομοιοπαθητικής Ιατρικής: ΤΟΞΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ & ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (Σάββατο 23 Απριλίου 2016, 10πμ - 6μμ) Κατεβάστε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.
 • 3 επιστημονικές ημερίδες Ομοιοπαθητικής – βελονισμού στα γραφεία του ΙΣΑ, σε συνεργασία με την Κίνηση Ιατρικής Αναβάθμισης.
 • Συνέργεια στην ομοιοπαθητική. Με τον Rajan Sankaran.
 • Σχετικά με το φαινόμενο Placebo και Nocebo. Με τον Β. Ζαφειρίου, Αίγινα 2011.
 • Επίσκεψη στην βιομηχανική μονάδα παραγωγής ομοιοπαθητικών φαρμάκων «Κορρές», στα Οινόφυτα.
 • Εισαγωγικό σεμινάριο Ομοιοπαθητικής συνταγογράφησης βασισμένης στο βίωμα-αίσθηση (sensation) του ασθενούς κατά Sankaran. Με τον Rajan Sankaran.
 • Η χρήση ομοιοπαθητικών φαρμάκων στην κύηση, τοκετό, λοχεία. Με την Sally Rose.

 

Στη φωτογραφία, ο Βαγγέλης Ζαφειρίου με τον διάσημο ομοιοπαθητικό Rajan Sankaran.

Η Εθνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας δίδει μεγάλη έμφαση στη διαρκή μετεκπαίδευση των ομοιοπαθητικών γιατρών και γι' αυτό, έχει υπό την αιγίδα της τους ‘Ομοιοπαθητικούς Διαλόγους’ (ΟΜ-ΔΙΑ), μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, που λειτουργεί συστηματικά από 17ετίας, ιδιαίτερα δημοφιλές στους ομοιοπαθητικούς γιατρούς.

Οι Ομοιοπαθητικοί Διάλογοι παρέχονται επίσης Δωρεάν, και είναι ανοιχτοί σε όλους τους Έλληνες ομοιοπαθητικούς γιατρούς, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών, έμπρακτα και άμεσα.

Τα τελευταία χρόνια οι Ομοιοπαθητικοί Διάλογοι πραγματοποιούνται μηνιαίως, (το Σάββατο 11.00 -14.00, κατά τα διήμερα που διενεργείται και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα).

Στους Ομοιοπαθητικούς Διαλόγους:

 • συζητούνται περιστατικά των συναδέλφων ώστε να καταλήξει η ομάδα στη συνταγογράφηση του ορθού για την περίπτωση ομοιοπαθητικού φαρμάκου. (Υποστήριξη της συνταγογράφησης των λιγότερο έμπειρων στην Ομοιοπαθητική ιατρών γίνεται και από ένα δίκτυο επιβλεπόντων (supervisors), εμπειρότερων στην Ομοιοπαθητική ιατρών που υποστηρίζουν τους πρώτους).
 • αναλύονται περαιτέρω προηγμένες τεχνικές που προάγουν την Ομοιοπαθητική πράξη των συναδέλφων. Ενδεικτικά θέματα που αναλύονται είναι: τρόποι βελτίωσης λήψης του ιστορικού και ανάλυσής του, η πρακτική αξία των μιασμάτων στην ανάλυση του ιστορικού, θεραπευτικοί χειρισμοί σε υπερευαίσθητους ασθενείς, σε ασθενείς με πενία συμπτωμάτων, σε ασθενείς με ανίατες καταστάσεις, η χρήση των νοσώδων και διάμεσων φαρμάκων, προληπτική ομοιοπαθητική σε επιδημίες, χρήση ηλεκτρονικών προγραμμάτων repertorizing, ανάλυση μικρών φαρμάκων κά.
 • καλούνται καταξιωμένοι ιατροί και επιστήμονες που αναπτύσσουν ειδικά θέματα (σχέση της Ομοιοπαθητικής με άλλα θεραπευτικά συστήματα, ιστικά άλατα, χρήση ανθοϊαμάτων κλπ).

Η Εκπαίδευση των Φαρμακοποιών και φοιτητών της Φαρμακευτικής ακολουθεί πλήρως τη θεματολογία και το περιεχόμενο που θέσπισε η Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών το 2017 και γίνεται με τη συμμετοχή καθηγητών Πανεπιστημίου.

Η πρακτική και η θεωρητική εκμάθηση της ομοιοπαθητικής φαρμακοτεχνίας παρέχεται από Μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών. Επιπλέον, στους φαρμακοποιούς και φοιτητές παρέχεται και ολόκληρη η γνώση του πρώτου έτους σπουδών του πλήρους Εκπαιδευτικού προγράμματος της Ε.Ε.Ο.Ι.Σ.

Πρέπει να Γνωρίζεις

Logo

Η ΕΕΟΙΣ είναι εταιρεία εξειδικευμένη και πιστοποιημένη στην παροχή Ομοιοπαθητικής ιατρικής εκπαίδευσης και λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό σπουδαστών σχολές Ομοιοπαθητικής σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώστε

photo apo mathimataΕπόμενο μάθημα: ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 2 & 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, στον φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου ΠΑΡΘΕΝΩΝ, Μακρή 6, (Έναντι Μουσείου Ακροπόλεως) και με την Είσοδο Ελεύθερη.

Κράτα το

Θα μας Βρείτε

• Μαθήματα
• Ομοιοπαθητικοί Διάλογοι

Ξενοδοχείο ΠΑΡΘΕΝΩΝ
Μακρή 6 (Έναντι Μουσείου Ακροπόλεως) - πλησίον Μετρό 'Ακρόπολη'.

Τηλ.: 210 7222284 | 693 2981719

Email: info@homeopathyingreece.gr