Πλήρες Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Εκπαιδευτές

Οι εκπαιδευτές μας είναι γιατροί με υπερεικοσαετή πλούσια εμπειρία στην άσκηση και εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Υπεύθυνος της όλης εκπαίδευσης είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας, ψυχίατρος Βαγγέλης Ζαφειρίου.

Ο Β. Ζαφειρίου είναι ο πρώτος στην Ευρώπη Ομοιοπαθητικός γιατρός που εξελέγη μέλος σε Διοικητικό Συμβούλιο Ιατρικού Συλλόγου, στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) και τώρα διατελεί εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ι.Σ.Α. στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και προωθεί τα θέματα θεσμοθέτησης της Ομοιοπαθητικής. Ειδικά, στον τομέα της εκπαίδευσης στην Ομοιοπαθητική Ιατρική, η θητεία του είναι μακρά και σημαντική καθώς είναι επίτιμο μέλος της Βρετανικής Ομοιοπαθητικής Εταιρείας (British faculty of Homeopathy), μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ομοιοπαθητικής (European Committee for Homeopathy, ECH) όπου επί διετία είχε το ρόλο του υπευθύνου πιστοποίησης των ευρωπαϊκών σχολών Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μέλος της ομάδας εργασίας για την εκπαίδευση της Liga medicorum homeopathica internationalis (του Διεθνούς Συνδέσμου Ομοιοπαθητικής Ιατρικής). Διδάσκει επί δεκαετίες την Ομοιοπαθητική στην Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό διδάσκει την Ομοιοπαθητική σε δύο Ιατρικές Σχολές.

Η λοιπή εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται κατ’ αλαφαβητική σειρά, από τους:

 • Αμφιλοχίου Αναστασία, πνευμονολόγο, Διευθύντρια ΕΣΥ,
 • Αναγνωστόπουλο Θεόδωρο, οδοντίατρο, υπεύθυνο εκπαίδευσης των οδοντιάτρων στην Ομοιοπαθητική,
 • Αρβανίτη Μαρία, παιδίατρο,
 • Εφεντάκη Πένυ, δερματολόγο,
 • Ζάγκλη Δημήτρη, νευρολόγο,
 • Κανακίδου Αθηνά, ακτινολόγο,
 • Μπελτέκου Ντίνα, κτηνίατρο, υπεύθυνη εκπαίδευσης των κτηνιάτρων στην Ομοιοπαθητική,
 • Παπαδοκοτσώλη Εύη, ψυχίατρο, ψυχοθεραπεύτρια,
 • Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα, ιατρό,
 • Πρόκου Φλώρα, ακτινολόγο, υπεύθυνη οργάνωσης του πλήρους εκπαιδευτικού προγράμματος της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας (ΕΕΟΙΣ),
 • Οικονομάκο Δημήτρη, παιδιάτρο,
 • Σινάνη Ξένια, ιατρό,
 • Τζήμα Ναταλία, παθολόγο, υπεύθυνη οργάνωσης του διαρκούς μετεκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΕΟΙΣ 'Ομοιοπαθητικοί Διάλογοι'. Επίσης διδάσκει την Ομοιοπαθητική σε Ιατρική Σχολή του εξωτερικού.
 • Τσούκαλη Ξενοφώντα, ακτινολόγο

Συμμετέχουν επίσης, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέλη της ‘Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικών φαρμακοποιών’, μέλη της ‘Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Οδοντιατρικής’ καθώς και άλλοι καταξιωμένοι στο χώρο τους επιστήμονες. Το πρόγραμμα στηρίζεται διεπιστημονικά και από το ‘Σύλλογο Επιστημόνων για την προώθηση της Ομοιοπαθητικής’.

Το Πρώτο Μάθημα

Για το έτος 2018-2019, η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει το Σαββατοκύριακο 13 & 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 - "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ", με τα μαθήματα να διεξάγονται στον φιλόξενo χώρο του ξενοδοχείου ΠΑΡΘΕΝΩΝ, Μακρή 6 (έναντι Μουσείου Ακροπόλεως). Οι ημερομηνίες των επόμενων μαθημάτων θα ανακοινώνονται μηνιαίως στην αρχική σελίδα αυτού του ιστοχώρου, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Επικοινωνήστε με την γραμματεία στο 210 7222284 για περισσότερες λεπτομέρειες και για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία εγγραφής.

Πιστοποίηση

ech certificationΤο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΕΟΙΣ είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ομοιοπαθητικής (European Committee for Homeopathy, ECH). Πρόκειται για την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία εθνικών εταιρειών ομοιοπαθητικής Ιατρικής, η οποία -μαζί και με το ‘Διεθνή Σύνδεσμο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής’ (Liga medicorum homeopathica internationalis, LMHI)- έχει θεσπίσει κοινά κριτήρια εκπαίδευσης στην Ομοιοπαθητική για τους ιατρούς όλων των χωρών της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως.

Εξετάσεις - Δίπλωμα

european diplomaΤο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΕΟΙΣ υπερβαίνει κατά πολύ και τις προδιαγραφές του προσφάτως εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προτύπου CEN για την εκπαίδευση ιατρών στην Ομοιοπαθητική.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος:

  ♦  προϋποθέτει συστηματική παρουσία στα μαθήματα,
  ♦  διαπιστώνεται με διπλές εξετάσεις (πρώτα γραπτές και κατόπιν προφορικές) που διενεργούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ECH και
  ♦  οδηγεί στη λήψη Διπλώματος από την ΕEΟΙΣ και σε όσους το επιθυμούν και στη λήψη του ευρωπαϊκού Διπλώματος Ομοιοπαθητικής (European Diploma of Homeopathy), που χορηγείται από την ECH.

Πρέπει να Γνωρίζεις

Logo

Η ΕΕΟΙΣ είναι εταιρεία εξειδικευμένη και πιστοποιημένη στην παροχή Ομοιοπαθητικής ιατρικής εκπαίδευσης και λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό σπουδαστών σχολές Ομοιοπαθητικής σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώστε

photo apo mathimataΕπόμενο μάθημα: ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 2 & 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, στον φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου ΠΑΡΘΕΝΩΝ, Μακρή 6, (Έναντι Μουσείου Ακροπόλεως) και με την Είσοδο Ελεύθερη.

Κράτα το

Θα μας Βρείτε

• Μαθήματα
• Ομοιοπαθητικοί Διάλογοι

Ξενοδοχείο ΠΑΡΘΕΝΩΝ
Μακρή 6 (Έναντι Μουσείου Ακροπόλεως) - πλησίον Μετρό 'Ακρόπολη'.

Τηλ.: 210 7222284 | 693 2981719

Email: info@homeopathyingreece.gr