ΝΕΑ | ΑΤΖΕΝΤΑ

Η επίδραση της Άρνικας

Έρευνα: σχετικά με την επίδραση της Άρνικας στην γονιδιακή έκφραση ανθρώπινων μακροφάγων. ‘Arnica montana effects on gene expression in a human macrophage cell line. Evaluation by quantitative Real-Time PCR’ από το περιοδικό Homeopathy, 2016; 105(2):131-147, των Olioso D, Marzotto M, Bonafini C, Brizzi M, Bellavite P.

Η Άρνικα είναι ίσως το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο φυτό στην Ομοιοπαθητική αλλά και γενικότερα σε όλες τις CAM (εναλλακτικές-συμπληρωματικές θεραπείες) χάρη στις ιαματικές και επουλωτικές της δράσεις. Προκειμένου να εξετάσουν πως ασκεί αυτές τις δράσεις σε κυτταρικό επίπεδο, η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου του σημαντικού ερευνητή Bellavite, μελέτησε την επίδραση εκχυλίσματος Άρνικα σε διάφορες αραιώσεις πάνω σε γονίδια-κλειδιά σχετικά με κυτταροκίνες, υποδοχείς και μεταγραφικούς παράγοντες και διαπίστωσε ότι σχετίζεται πράγματι με διαδικασίες ιστικού remodeling, φλεγμονής και χημειοταξίας.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη περίληψη του άρθρου.

Πρέπει να Γνωρίζεις

Logo

Η ΕΕΟΙΣ είναι εταιρεία εξειδικευμένη και πιστοποιημένη στην παροχή Ομοιοπαθητικής ιατρικής εκπαίδευσης και λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό σπουδαστών σχολές Ομοιοπαθητικής σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώστε

photo apo mathimataΕπόμενο μάθημα: ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 2 & 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, στον φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου ΠΑΡΘΕΝΩΝ, Μακρή 6, (Έναντι Μουσείου Ακροπόλεως) και με την Είσοδο Ελεύθερη.

Κράτα το

Θα μας Βρείτε

• Μαθήματα
• Ομοιοπαθητικοί Διάλογοι

Ξενοδοχείο ΠΑΡΘΕΝΩΝ
Μακρή 6 (Έναντι Μουσείου Ακροπόλεως) - πλησίον Μετρό 'Ακρόπολη'.

Τηλ.: 210 7222284 | 693 2981719

Email: info@homeopathyingreece.gr