Πλήρες Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Εκπαιδευτές

Οι εκπαιδευτές μας είναι γιατροί με υπερεικοσαετή πλούσια εμπειρία στην άσκηση και εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Υπεύθυνος της όλης εκπαίδευσης είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας, ψυχίατρος Βαγγέλης Ζαφειρίου.

Ο Β. Ζαφειρίου είναι ο πρώτος στην Ευρώπη Ομοιοπαθητικός γιατρός που εξελέγη μέλος σε Διοικητικό Συμβούλιο Ιατρικού Συλλόγου, στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) και τώρα διατελεί εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ι.Σ.Α. στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και προωθεί τα θέματα θεσμοθέτησης της Ομοιοπαθητικής. Ειδικά, στον τομέα της εκπαίδευσης στην Ομοιοπαθητική Ιατρική, η θητεία του είναι μακρά και σημαντική καθώς είναι επίτιμο μέλος της Βρετανικής Ομοιοπαθητικής Εταιρείας (British faculty of Homeopathy), μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ομοιοπαθητικής (European Committee for Homeopathy, ECH) όπου επί διετία είχε το ρόλο του υπευθύνου πιστοποίησης των ευρωπαϊκών σχολών Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μέλος της ομάδας εργασίας για την εκπαίδευση της Liga medicorum homeopathica internationalis (του Διεθνούς Συνδέσμου Ομοιοπαθητικής Ιατρικής). Διδάσκει επί δεκαετίες την Ομοιοπαθητική στην Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό διδάσκει την Ομοιοπαθητική σε δύο Ιατρικές Σχολές.

Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται κατ’ αλαφαβητική σειρά, από τους:

 • Αναγνωστόπουλο Θεόδωρο, οδοντίατρο, υπεύθυνο εκπαίδευσης των οδοντιάτρων στην Ομοιοπαθητική,
 • Αρβανίτη Μαρία, παιδίατρο,
 • Γιαννοπούλου Αθηνά, οδοντίατρο,
 • Ζάγκλη Δημήτρη, νευρολόγο,
 • Κανακίδου Αθηνά, ακτινολόγο,
 • Μπελτέκου Ντίνα, κτηνίατρο, υπεύθυνη εκπαίδευσης των κτηνιάτρων στην Ομοιοπαθητική,
 • Ξιφαρά Σταυρούλα, Ω.Ρ.Λ.,
 • Παπαδοκοτσώλη Εύη, ψυχίατρο, ψυχοθεραπεύτρια,
 • Πρόκου Φλώρα, ακτινολόγο, υπεύθυνη οργάνωσης του πλήρους εκπαιδευτικού προγράμματος της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας (ΕΕΟΙΣ),
 • Οικονομάκο Δημήτρη, παιδιάτρο,
 • Σινάνη Ξένια, ιατρό,
 • Τζήμα Ναταλία, παθολόγο, υπεύθυνη οργάνωσης του διαρκούς μετεκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΕΟΙΣ 'Ομοιοπαθητικοί Διάλογοι'.
 • Τσούκαλη Ξενοφώντα, ακτινολόγο

Συμμετέχουν επίσης, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέλη της ‘Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικών φαρμακοποιών’, μέλη της ‘Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Οδοντιατρικής’ καθώς και άλλοι καταξιωμένοι στο χώρο τους επιστήμονες. Το πρόγραμμα στηρίζεται διεπιστημονικά και από το ‘Σύλλογο Επιστημόνων για την προώθηση της Ομοιοπαθητικής’.

Το Πρώτο Μάθημα

Για το έτος 2020-2021, το 1ο Εισαγωγικό μάθημα Ομοιοπαθητικής θα γίνει το Σάββατο 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 10 πμ. με τα μαθήματα να διεξάγονται στον φιλόξενo χώρο του ξενοδοχείου Αλέξανδρος, επί της Πλατείας Μαβίλη, Τιμολέοντος Βάσσου 8.

Η τηλεφωνική ενημέρωσή μας - 6975-425842 - είναι χρήσιμη για λόγους προγραμματισμού του χώρου με προδιαγραφές covid-19 και του περιορισμένου αριθμού θέσεων που αυτές επιβάλλουν (θα τηρηθεί οπωσδήποτε σειρά προτεραιότητας).

Πιστοποίηση

ech certificationΤο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΕΟΙΣ είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ομοιοπαθητικής (European Committee for Homeopathy, ECH). Πρόκειται για την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία εθνικών εταιρειών ομοιοπαθητικής Ιατρικής, η οποία -μαζί και με το ‘Διεθνή Σύνδεσμο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής’ (Liga medicorum homeopathica internationalis, LMHI)- έχει θεσπίσει κοινά κριτήρια εκπαίδευσης στην Ομοιοπαθητική για τους ιατρούς όλων των χωρών της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως.

Εξετάσεις - Δίπλωμα

european diplomaΤο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΕΟΙΣ υπερβαίνει κατά πολύ και τις προδιαγραφές του προσφάτως εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προτύπου CEN για την εκπαίδευση ιατρών στην Ομοιοπαθητική.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος:

  ♦  προϋποθέτει συστηματική παρουσία στα μαθήματα,
  ♦  διαπιστώνεται με διπλές εξετάσεις (πρώτα γραπτές και κατόπιν προφορικές) που διενεργούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ECH και
  ♦  οδηγεί στη λήψη Διπλώματος από την ΕEΟΙΣ και σε όσους το επιθυμούν και στη λήψη του ευρωπαϊκού Διπλώματος Ομοιοπαθητικής (European Diploma of Homeopathy), που χορηγείται από την ECH.

Πρέπει να Γνωρίζεις

Logo

Η ΕΕΟΙΣ είναι εταιρεία εξειδικευμένη και πιστοποιημένη στην παροχή Ομοιοπαθητικής ιατρικής εκπαίδευσης και λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό σπουδαστών σχολές Ομοιοπαθητικής σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώστε

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ !!!
Μαθήματα Live ή Διαδικτυακά σε προσαρμογή με τους κανονισμούς περί κορωνοιού

Θα μας Βρείτε

• Διεύθυνση επικοινωνίας:

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια,
ΤΚ 11528.

• Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Τηλ.: 210 7222150
Κιν.: 697 5425842 | 694 6261568

Email: info@homeopathyingreece.gr