Κ.Ι.ΑΝ Αρχική Σελίδα

Ομοιοπαθητική, Βελονισμός, Κλασική Ιατρική

Μαζί μπορούμε καλύτερα!

Το 2008 γράφαμε "Η Κ.Ι.ΑΝ δεν είναι συνδεδεμένη με πολιτικούς χώρους." Έτσι παραμένει μέχρι σήμερα!

"Η Κ.Ι.ΑΝ Δημιουργήθηκε για την προώθηση της θεσμοθέτησης στη χώρα μας της Ομοιοπαθητικής, του Βελονισμού, της Φυτοθεραπείας και των Εναλλακτικών Θεραπειών γενικότερα".

Καταφέραμε:

  1. Τη δημιουργία Επιτροπής του ΙΣΑ για την Ομοιοπαθητική!
  2. Γνωστοποιήσαμε στους Ιατρικούς Φορείς και αρμόδιους Φορείς της Πολιτείας τις δυνατότητες και τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα της άμεσης θεσμοθέτησης της Ομοιοπαθητικής και του Βελονισμού.
  3. Εξοικειώσαμε και ενημερώσαμε αντικειμενικά ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις του ΠΙΣ και τις επανειλημμένες και εκτενείς δημοσιεύσεις μας στο περιοδικό του ΙΣΑ 'ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ'.
  4. Συμμετείχαμε στην Επιτροπή Ειδικοτήτων του ΙΣΑ και συμβάλλαμε καθοριστικά στην απόφασή της να προτείνει ομόφωνα στο Δ.Σ. τη θεσμοθέτηση της Ομοιοπαθητικής! Αναμένουμε πλέον και τη σύμφωνη με την Επιτροπή του ΙΣΑ γνωμοδότηση του Κ.Ε.Σ.Υ.
Η Κ.Ι.ΑΝ, επιπρόσθετα, στοχεύει στην προσέγγιση του σκοπού της δημιουργίας των Ιατρικών Συλλόγων όπως αυτός ορίζεται από το νόμο, δηλαδή "τη διατήρηση της ικανότητας του Ιατρικού σώματος να εξυπηρετεί τη δημόσια υγεία, τους αρρώστους και το γενικότερο συμφέρον του λαού..."!

Στα πλαίσια αυτά, όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα του ιατρικού χώρου παίρνουν την αρμόζουσα θέση και αποκτούν την ανύπαρκτη σήμερα κοινωνική στήριξη.

Διατυπώσαμε και υπερασπιστήκαμε την άποψη ότι ο χαρακτηρισμός και η λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων ως συνδικαλιστικών οργάνων είναι νομικά παράτυπος!! Καταφέραμε αυτή την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ να αρχίσουν πλέον να τη διατυπώνουν και 'συνδικαλιστές'! Προτείναμε τα ιατρικά επαγγελματικά αιτήματα να μπορούν να προβάλλονται από τους Ι. Συλλόγους μόνο ως ΜΕΣΑ για την καλύτερη εκπλήρωση του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ σκοπού της δημιουργίας τους. Και αυτό επίσης έχει αρχίσει να υιοθετείται!

Προσεγγίζουμε τη διαφορετική άποψη και συνεργαζόμαστε με τις θετικές (και πολλές) πλευρές των ιατρικών παρατάξεων και όλων των συναδέλφων.

Το κάνουμε πράξη ποικιλότροπα και συστηματικά μέχρι σήμερα.

Η χάραξη στρατηγικής, τόσο από τον ΠΙΣ όσο και από τον ΙΣΑ για την εκπλήρωση του σκοπού της υπάρξεώς τους και την επιλογή των διαθέσιμων και προτεινόμενων μέσων, είναι η διαδικασία που πρέπει να απασχολήσει τα Διοικητικά τους Συμβούλια άμεσα. Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, ενώ αποτελεί την προϋπόθεση διοίκησης κάθε οργανισμού με προοπτική.

Αυτό αγνοείται! Ακατανόητο μεν, αλλά φαίνεται πως δεν είναι χρήσιμο ακόμα σε κάποιους ΄συνδικαλιστές'. Η πρότασή μας παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ!

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι συνεχίζουν να λειτουργούν ως οργανισμοί απλής διαχείρισης, ανίσχυροι για δημιουργία. Το φαινόμενο αυτό χρειάζεται να αλλάξει. Αφορά τους ίδιους τους γιατρούς άμεσα και καθοριστικά, ουσιαστικά όμως αφορά την κοινωνία και τους ασθενείς.
Θέλουμε τους Ιατρικούς Συλλόγους ζωντανούς, ισχυρούς οργανισμούς, με ενεργό ρόλο στη χάραξη προοπτικής για τον ΙΑΤΡΙΚΟ χώρο και τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ χώρο.

Καταφέραμε την υιοθέτηση κοινωνικού ρόλου από τον ΙΣΑ, με τη δημιουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ! Προτείνουμε τώρα κάτι πολύ περισσότερα, το όραμά μας υπερβαίνει κάθε 'συνδικαλιστική' αντίληψη.

Πρέπει να Γνωρίζεις

Logo

Η ΕΕΟΙΣ είναι εταιρεία εξειδικευμένη και πιστοποιημένη στην παροχή Ομοιοπαθητικής ιατρικής εκπαίδευσης και λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό σπουδαστών σχολές Ομοιοπαθητικής σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώστε

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ !!!
Μαθήματα Live ή Διαδικτυακά σε προσαρμογή με τους κανονισμούς περί κορωνοιού

Θα μας Βρείτε

• Διεύθυνση επικοινωνίας:

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια,
ΤΚ 11528.

• Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Τηλ.: 210 7222150
Κιν.: 697 5425842 | 694 6261568

Email: info@homeopathyingreece.gr